Gårdbruker selvforsynt med miljøvennlig energi - solenergi, vedfyring og bergvarme

Gårdbruker Erik Wedum på Lillehammer har tatt grep for å bli mer selvforsynt med energi. Ved å kombinere solenergi, vedfyring og bergvarme har han satt sammen et avansert energisystem som gjør ham mindre avhengig av strømnettet. Hvis strømmen skulle bli borte, så overtar nødstrømsaggregatet automatisk.

Hjertet i systemet er to varmtvannstanker på 3.000 liter hver, som fungerer som et «blått batteri». Solenergi fra et 50 kW solcelleanlegg på taket av fjøset, vedfyring og bergvarme brukes til å varme opp vannet i tankene. Varmen fra tankene kan deretter brukes til å varme opp bolighusene på gården.

Gårdbrukeren har også mulighet til å selge overskuddsstrøm til nettet. Dette gir ham en ekstra inntekt og bidrar til å gjøre energisystemet mer lønnsomt.

Systemet er et eksempel på hvordan innovative løsninger kan brukes til å gjøre gårdsbruk mer bærekraftige. Det er også til inspirasjon for andre gårdbrukere som ønsker å ta grep for å bli mer selvforsynt med energi.

Innhold

Lurer du på hvor lønnsomt det kan være for deg å investere i solenergi?

Vi er her for å hjelpe deg. Ta kontakt via telefon eller send oss en uforpliktende forespørsel.

Kontakt oss
0 of 600 max characters

Ole Torstein Odlo

Kenneth Bjørklund Kristiansen

Tore Anders Solbraa Grytting

Solenergi til landbruk, næring og industri

FS Energi leverer komplette solcelleanlegg til landbruk, næring og industri i hele Norge og Sverige. Vi monterer solcelleanlegg tilpasset ditt behov for at du skal kunne produsere din egen bærekraftige og kortreiste strøm i mange år fremover.

Copyright © 2024 All Rights Reserved FS Energi AS | Nettsiden er utviklet av Dialecta kommunikasjon AS
chevron-down