Næringsbygg blir energieffektivt

Et stort næringsbygg i Brumunddal har gjennomgått en omfattende energioppgradering. Bygget er totalrenovert og fremstår som moderne og energieffektivt. 

Fjøssystemer Bygg og FS Energi ble engasjert for å legge nytt tak og installere solcelleanlegget. Kombinasjonen av disse to har gitt en kostnads- og fremdriftseffektivt byggeprosess - god logistikk er nøkkelen!

Plusshus med potensiale for strømsalg

Solcelleanlegget er dimensjonert for å produsere mer strøm enn bygget selv bruker. Dette gjør bygget til et såkalt plusshus, med potensiale for å selge overskuddsstrøm tilbake til strømnettet. Bygget vil også kunne lagre strøm til bruk når solen ikke skinner, enten i batterier eller ved hjelp av andre lagringsløsninger.

Godt samarbeid og fokus på sikkerhet

Prosjektet har vært preget av godt samarbeid mellom de ulike aktørene. Både Fjøssystemer Bygg og FS Energi har vært opptatt av å finne gode løsninger som ivaretar både energieffektivitet, estetikk og sikkerhet. Det har blant annet vært tett dialog med brannvesenet for at de skulle bli kjent med bygget.

Teknisk informasjon

Taket er totalt 4.400 m². Eksisterende takplater og isolasjon ble revet. Deretter monterte vi nye sandwichpaneler, snøfangere, takrenner og beslag.

FS Energi har levert og montert TOPCon solcellepaneler fra Chint, all black, half cut. På prosjektet er det montert over 600 kWp med rundt 1.500 solcellepaneler med festesystem fra LOBAS.

Asbjørn Nordsveen AS og Høyen Eiendom AS kommenterte at å få både bygg og energi fra samme gruppe, gir en kostnads- og fremdriftseffektiv byggeprosess. Vi takker for et moro og spennende samarbeid!

Prosjektleder Bygg:
Einar Oleivsgard
91 73 01 35, [email protected]

Prosjektleder Solcelle:
Kenneth Bjørklund Kristiansen
97 66 16 96, [email protected]

Aktuelt

Lurer du på hvor lønnsomt det kan være for deg å investere i solenergi?

Vi er her for å hjelpe deg. Ta kontakt via telefon eller send oss en uforpliktende forespørsel.

Kontakt oss
0 of 600 max characters

Ole Torstein Odlo

Kenneth Bjørklund Kristiansen

Tore Anders Solbraa Grytting

Solenergi til landbruk, næring og industri

FS Energi leverer komplette solcelleanlegg til landbruk, næring og industri i hele Norge og Sverige. Vi monterer solcelleanlegg tilpasset ditt behov for at du skal kunne produsere din egen bærekraftige og kortreiste strøm i mange år fremover.

Copyright © 2024 All Rights Reserved FS Energi AS | Nettsiden er utviklet av Dialecta kommunikasjon AS
chevron-down